Skydda din telefon ifrån tjuvar

Om du nyligen har skaffat ny smartphone så lär du vara ganska förtjust i den. Och det sista du vill vara med om då är ju att någon stjäl den.
Här är några råd för hur du skyddar din telefon ifrån tjuvar.
För det första, vara noga med att inte vifta runt med din dyra smartphone. Alltför många människor skyltar med sina telefoner när de är ute offentligt, eller bär hörlurar som visar varje potentiell tjuv vilken ficka mobilen ligger i.
För det andra, säkra din telefon med en Pinkod eller ett längre lösenord – och ställ in den för att låsa sig när den inte har använts av dig under ett par minuter. En permanent upplåst telefon gör det till en ännu lättare uppgift för tjuvar.
Självklart måste du se till att du inte väljer en av de 10 vanligaste lösenordskoderna på din iPhone. Ett längre lösenord eller en lösenordsfras är ett bättre val.
Hitta din telefon
Så din mobiltelefon försvinner – hur ska du hitta den igen?
Moderna smartphones har en intern GPS-funktion, vilket kan hjälpa dig att spåra upp din telefon om du tappar den. Dock måste du aktivera den här funktionen innan den går att använda, ifall den blir stulen.
iPhone-användare kan prova Apples egna “Hitta min iPhone” appen. Liknande funktioner är tillgänglig för Android-användare via appar som Sophos gratis Mobile Security app.
Dessa program har flera smarta funktioner, som att automatiskt ta ett foto.
Läs mer om mobiler på www.billiga-mobiler.se

 

Comments are closed.