Låna och sälja vatten till Kenyaner

Som att sälja vatten till Kenyaner
Vissa affärsidéer är bra, andra är dåliga. Man brukar skämta med att en riktigt bra försäljare kan sälja snö till eskimåer. Men sanningen är ju den att en smart försäljare ser var behovet finns och tillfredställer det. Och därför är en lysande idé att sälja vatten i det varma och torra landet Kenya.
Denna affärsverksamhet bedriver Doris Mombas. Hon är en 36-årig ​​gift kvinna med 5 barn. Hon beskriver sig själv som hårt arbetande och driver en detaljhandel där hon främst säljer vatten. Hennes verksamhet är belägen i en livskraftig kommersiell yta, och hennes främsta kunder är lokalbefolkningen. Dock är det ett problem Doris ställs inför som begränsar hennes verksamhet trots att hennes kommersiella förutsättningar är så bra, och det är att hon inte har råd att köpa in vattencisterner at förvara sitt vatten i. För att har råd med detta skulle hon behöva ta ett lån. Men lån är svåra att få i Kenya om man inte redan har pengar – eller är beredd att betala en hög ränta.
Som tur var har hon nu fått igenom att få ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Med lånet kommer hon att göra de investeringar hon behöver och hoppas därmed att förbättra sin verksamhet inom 5 år. Hon hoppas att i framtiden ha utökat sin verksamhet betydligt. Har du också en stark affärsidé, men saknar medel, gå in på norrbanken.se och jämför blancolån.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.