Kosmopolitiska Bryssel bjuder på en spännande kompott

Kosmopolitiska Bryssel bjuder på en spännande kompott av till synes motstridiga element. Här samsas det franska med det flamländska, det traditionsbundna med det okonventionellt moderna och det mångkulturella med det genuint lokala. Denna saliga blandning är förmodligen en viktig förklaring till stadens dragkraft. Bryssel bjuder på mängder av intressant arkitektur, från gotik till Art Nouveau, kulinariska upplevelser från alla delar av världen samt ett dynamiskt uteliv. Åk till Bryssel och låt dig förföras! På bryssel hittar du allt om flyg, hotell och begivenheter. Vi hjälper dig planera en fantastisk resa.

Belgarna har länge varit kända för sin ölproduktionen. Idag framställs över 300 olika sorters öl i landet. På de välsorterade krogarna i Bryssel kan du välja mellan traditionella lagers och ales, exklusiva fruktöl, olika sorters trappistöl och en mängd över- och underjästa sorter från mindre bryggerier. För den verklige entusiasten finns möjligheten att delta i speciella ölsmakningsrundor. Dessa är dock väldigt populära. Försök därför boka i förväg. På dessa kan du njuta av härliga sorter som Lambic, Chimay, Faro, Orval, Adelardus Brune, Malheur Blonde, Bourgogne de Flanders och IV Seasons. Rundturen tar dig dessutom till ett par av stadens mest anrika ölstugor med kunniga guider som delar med sig av insikter i landets spännande ölkultur.

Bryssel är en stad i ständig utveckling. Kom hit och upplev dess fantastiska konstskatter, njut av dess goda mat, ta del av en sprudlande gatukultur och roa dig i dess fantastiska nattliv. Staden är en fantastisk upplevelse som ger dig minnen för livet. Mer information om resor till Bryssel hittar du på www.bryssel.org.

Comments are closed.