Hur idén om läsplattor föddes.

Har du någonsin ställt dig själv denna fråga?

Jag har funderat på den ett antal gånger, och hittat några intressanta saker om hur läsplattor kom till.

De första läsplattorna som skapades var webbaserade läsprogram, där böckerna kunde sparas på en hårddisk eller någon liknande lagringsenhet. Idén blev snabbt mycket populär bland t.ex. lärare och andra som arbetar inom utbildning.

Den första generationen av läsplattor skapades för användning inom professionella områden som teknik, företagsledning, medicin, arkitektur osv.

Programvaruföretag som Adobe började sedan utveckla böcker i elektroniskt format. Adobe Acrobat är fortfarande ett populärt program för just detta. Andra programvaruföretag har utvecklat egna format för publicering av e-böcker.

Datortekniken utvecklades snabbt och byggdes in i allt mindre enheter. Mobiltelefoner utrustades med egna små processorer. Man insåg att datorer inte är det mest bekväma sättet att läsa en e-bok på.
Företagen inom branschen började då utveckla en speciell hårdvara som man döpte till läsplatta. Idén togs väl emot och hade en enorm genomslagskraft på marknaden.

De bästa läsplattorna hittar du hos www.läsplatta.eu. Du kan även läsa artiklar och jämföra priser mellan olika läsplattor så att du garanterat får den som passar just dina behov och din plånbok.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.