Head of Expansion, Jens Saltin

Med sina innovativa betalningslösningar är Klarna med och revolutionerar e-handeln. Som företagets Head of Expansion är Jens Saltin en central aktör i dess fortsatta utveckling.

Ursprungligen kommer Saltin från småstaden Strömsund i Jämtland. Efter gymnasietiden flyttade han söderut för studier i psykologi vid Linköpings universitet. Snart gick dock flyttlasset igen, denna gång till Stockholm och Handelshögskolan.

Tillsammans med Niklas Adalberth, en av Klarnas grundare, var Jens med och startade Handels pokersällskap. Under 2005-2006 tjänstgjorde han som Head of Company Relations vid de så kallade Handelsdagarna, ett företagsforum i SSE:s regi.

Jens har betydande erfarenhet från finansvärlden, såväl i Sverige som internationellt. Han har bland annat jobbat som analysassistent vid Nordea Markets. Under 2006 arbetade han för hedgefondon Rubicon i San Francisco och året därpå för Bank of New Yorks enhet för American Depositary Receipts. Sommaren och hösten 2008 var han vid Goldman Sachs i London.

Efter återkomsten till Sverige har Jens Saltin arbetat för Klarna, inledningsvis med produktutveckling och sedermera som Head of Sales för Sverige-marknaden. Från januari, 2011, till juni, 2012, var han chef för företagets Amsterdam-kontor.

Sedan grundandet 2005 har Klarna rönt stora framgångar. Med sina innovativa betalningslösningar är företaget idag en prominent aktör  på e-handelsmarknaden.

https://www.facebook.com/jens.saltin

jenssaltin1.wordpress.com
se.linkedin.com/pub/jens-saltin/17/8b9/551/
http://about.me/Jens_Saltin
Jens-Saltin.com

Comments are closed.