Gisslet av absurda dieter

Experter inom kost och dieter kan bara förfasa sig över många dieter som blir populära via massmedia. Den ena är mer absurd och ologisk än den andra.
Massmedia erbjuder kvinnor, som försöker gå ner i vikt, en stor variation av dieter som vi alla borde kunna förstå inte är bra för oss. Experter och dietister är chockade av ett antal av dessa  sätt att gå ner i vikt på. En av dessa dieter är de som går ut på att man ska begränsa sig till bara några få särskilda produkter. Ett sådant exempel är banandieten, grapefruktdieten eller soppdieten. Även om alla dessa produkter är nyttiga så får den som går på en sådan diet stora briser på ämnen som kroppen behöver som animaliskt protein och ett antal vitaminer och mineraler.
Färgdieten är ett annat exempel. Färgdieten förbjuder en att äta färgade produkter och tillåter endast de med vit färg.  Experter pekar på att detta inte bara är absurt utan även ologiskt. Vad har till exempel morötter och tomater gjort fel? Och varför skulle en färg på äpplen vara mer eller mindre bra än någon annan.
Men mest absurd är nog de dieter som baseras på söt kost. Det kan vara choklad, starkt kaffe eller kakor. Detta ökar bara aptiten och främja fettlagring och är på inget sätt en vettig grund för en framgångsrik, fettförbrännande diet.
Vill du har vettig information om olika kosttillskott och dieter kan du gå in på www.viktexpert.se och läsa någon av alla artiklar där.

Comments are closed.