En galen äktenskapsvärld

Få saker rör upp så mycket känslor som äktenskap. Detta har många par som gift sig mellan raser och religioner fått erfara. I mer sekulariserade länder är giftermål mellan olika raser mer accepterat – om än inte en självklarhet. Och äktenskap mellan olika religioner ses på vissa håll som en omöjlighet. Men på andra håll hittar man lösningar så att vigseln hålls av två vigselförrättare – en från varje religion, på ett äkta ekumeniskt vis. Vigsel mellan två personer av samma kön är också något som upprört och fortfarande gör trots att det nu – äntligen – är lagligt i Sverige. Men det finns motståndare. Som den moderata politikern Marietta de Pourbaix Lundin som tycker att homoäktenskap kan jämföras med äktenskap med djur. Hon tycker vidare inte att homosexuella ska få adoptera och anser att aborträtten bör inskränkas kraftigt. Det hör till saken att de Pourbaix Lundin sitter i Europarådets parlamentariska församling och är den ledande moderaten i församlingen. Så man blir ju lite mörkrädd.
Dock finns det de som är helt öppna för äktenskap med djur. Åtminstone äktenskap mellan djur. I USA gifte sig nyligen hundarna Missy och Saxon. De är båda mopsar (och har därmed inte gift sig utanför sin ras) och jobbar båda som terapihundar på ett vårdhem för Alzheimerssjuka. De gifte sig på traditionsenligt vis, iklädda finkläder och med best man och brudtärna.
Vill du ha ett sansat men fördomsfritt bröllop, och vill ha lite tips och råd – kan du besöka www.brollopsassistenten.se.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.