Datorer, Att välja bland termerna.

När du ska köpa ny dator kan du ställas inför en rad olika termer. Här reder vi ut skillnaden mellan olika sorters datorer.
Full size laptop: En bärbar dator som är tillräckligt stor för att rymma ett “full-size” tangentbord.
Netbook: En mindre, lättare och mer portabel laptop. Den är oftast billigare än en full-size laptop och har ibland färre funktioner och mindre datorkraft. Mindre tangentbord kan vara svårare att hantera. Tablet PC: Laptops med pekskärmar. Det finns sådana både med och utan tangentbord. Vilket gör gränsen mellan tablet PC och surfplatta något luddig
Ultra-Mobile PC: UMPC är mindre än små notebooks, har en TFT-skärm på 12,7 till 17,8 cm och drivs som pekdatorer, med en pekskärm eller en penna.
Handdator: En handhållen dator, eller H/PC, är en term för en dator som är mindre än en vanlig bärbar dator. Det mest populära märket under handdatorns storhets tid var Palm Pilot. Ett märke som dock gått bakåt mycket sedan smart phonen – med iPhonen i spetsen – trädda in på datorarenan. Den första handhållna enhet som var kompatibel meden stationär IBM datorer var Atari Portfolio som kom 1989.
Robust: Konstruerad för att fungera i tuffa förhållanden (mekaniska stötar, extrema temperaturer, våta och dammiga miljöer etc.)
Ultrabook: En mycket tunn version av en bärbar dator som vanligen mindre än en tum tjock. De flesta versioner av Ultrabooks innehåller SSD eller Solid-State Drives, i stället för vanliga hårddiskar.
Du kan hitta exempel på flera av dessa datorer, till marknadens bästa pris, på www.laptops.se.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.